17th IFAC World Congress

Tomi Roinila, tutkija, Tampereen teknillinen yliopisto

6-11.7.2008 Soul, Etelä-Korea

Eelä-Korean Soulissa järjestettiin 6.-11.7.2008 järjestyksessään 17. IFAC:n (International Federation of Automatic Control) maailmankonferenssi. Konferenssi järjestetään kolmivuosittain ja tällä kertaa tapahtuma keräsi lähes 3000 osallistujaa ympäri maailmaa. Konferenssiin oli jätetty noin 3700 julkaisua, joista noin 2700 lopulta hyväksyttiin esitettäväksi. Viikon aikana järjestettiin 397 erillistä sessiota esitelmille. Tämän lisäksi tulivat posteriesitykset sekä erillisiset kutsuluennot.

Konferenssi oli todella hienosti järjestetty ja Etelä-Korea maana jätti itseään erittäin hyvän kuvan. Järjestäjän työntekijöitä oli jo lentokentällä vastassa opastamassa oikeaan paikkaan. Paikan päällä rekisteröinnit ym byrokratia hoitui mallikkaasti ja kaikki oli hyvin suunniteltu.

Konferenssi käsitteli automaatiota hyvin laajasti. Samanaikaisesti saattoi olla päällekkäin 30 sessiota, joten lähes aina löytyi kiinostava aihe seurata. Tämä oli kyllä osittain vähän ongelmakin, sillä tuosta määrästä pystyi poimimaan helposti useammankin kiinnostavan kohteen. Erikoisuutena voisi mainita control education-osion, johon ehkä harvemmin törmää. Itse esittelin omaa paperiani juuri tässä osiossa. Aiheena oli “Corrected Mathematical Model of Quadruple Tank Process”, joka käsitteli erään laboratoriolaitteiston malinnuksessa esiintynyttä ja laajasti levinnyttä virhettä. Mukana oli myös muita mielenkiintoisia esityksiä. Näitä voisi mainita esimerkiksi esitelmän, jossa kerrottiin millä tavalla käytännön harjoitustöitä voidaan suorittaa samanaikaisesti kansainvälisesti eri yliopistojen ja jopa eri mantereiden välillä vain yhden opettajan voimin.

Eräs mielenkiintoinen tapahtuma konferenssissa oli eri yritysten järjestämä tilaisuus, jossa markkinoitiin ja esiteltiin alan tekniikkaa, esimerkiksi opetusvälineitä. Paikan päällä oli esimerksi Quanser, joka tunnetaan opetusvälineiden edelläkävijänä. Tilaisuudesta löytyi robotteja, heilureita ja paljon muuta, jossa automaatiota oli nerokkaasti sovellettu.

Tapahtumasta löytyi paljon ihmisiä, joiden kanssa oli mielenkiintoista vaihdella ajatuksia ja keskustella meneillään olevista tutkimustöistä. Käyntikortit vaihtoivat omistajia ja suhdeverkosto pääsi taas vankistumaan. Tapahtuma olisi ollut varmasti antoisa myös ilman omaa esitystä ja tätä konferenssia voikin suositella myös pelkästään vierailemiseen. Aihealueita löytyy niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy se oma mielenkiinnon kohde.

ifac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva 1. Konferenssi järjestetään kolmivuosittain ja tällä kertaa jo 17. kerran

ljung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kuva 2. Paikan päältä löytyi myös Lennart Ljung