MOVIC 2006

KAIST, Daejeon, Korea, 27-30.8.2006
Lauri Palmroth, Tampereen Teknillinen Yliopisto, Automaatio- ja säätötekniikan laitos

"The 8th International Conference on Motion and Vibration Control" -konferenssi järjestettiin Etelä-Koreassa, KAIST (Korea Advanced Institute of Science and Technology) yliopistolla. KAIST on yksi Korean suurimmista ja tärkeimmistä tutkimusinstituutesita, mistä kertoo osaltaan myös se, että 25% Samsungin työntekijöistä on valmistunut KAIST:sta.

MOVIC- konferenssien keskeisin aihealue oli liikkeen säätö ja värähtelyjen hallinta. Tämänkertaisen konferenssin teema oli "smart machines, smart structures", joten mukana oli esityksiä niin kone- ja säätötekniikan, kuin materiaali- ja rakennustekniikan alalta. Esityksiä oli 17 maasta, yhteensä 180, joista suurin osa Japanista.

Konferenssin ohjelmaan kuului kuusi kutsuttua esitystä (keynote speeches), jotka olivat "Partitioned Modeling of Coupled Dynamical systems: Theory and Applications", Prof. K. C. Park, Univ. of Colorado, USA, "Use of Vibration for Monitoring of Bridges and Transportation Infrastructure", Prof. Yozo Fujino, Univ. of Tokyo, Japan, "Fully Autonomous Unmanned Small-Scale Helicopter and Micro Air Vehicle Control", Prof. Kenzo Nonami, Chiba Univ., Japan, "Electro-active papers for biomimetic actuators: Possibilities and Challenges" Prof. Jaehwan Kim, Inha Univ., Korea, "Vibration and Aerolastic Analysis of High Performance Aircrafts in Transonic and Supersonic Regions", Prof. In Lee, KAIST, Korea, ja "Developing a Framework for Structural Health Monitoring", Prof. Shirley J. Dyke, Washington Univ., USA. Konferenssi päättyi tutustumisella HUBO- (Humanoid Robot Research Centre) ja NoViC (Center for Noise and Vibration Control) -labroihin sekä Korean avaruustutkimuskeskukseen, KARI:in (Korea aerospace research Institute).

Pidin esitykseni "Smart Machines" -sessiossa. Sessioon oli koottu esityksiä erilaisista älykkäiden koneiden sovelluksista pyykinpesukoneista seteliautomaatteihin. Esitykseni otsikko oli "Work cycle detection in human operated machines using Hidden Markov Models". Esitys käsitteli liikkuvien työkoneiden työsyklien tunnistusta ja työvaiheiden erottamista kuljettajan ohjausherätteen perusteella todennäköisyyslaskennan ja stokastisien menetelmien avulla.

Yleisesti ottaen konferenssiesitysten taso oli vaihteleva, ja joidenkin seuraaminen oli hieman hankalaa esittäjän puutteellisen suullisen englanninkielen taidon takia. Konferenssi oli kuitenkin erittäin hyvin järjestetty ja ilmapiiri Aasialaiseen tapaan todella vieraanvarainen, ehkä jopa "vieraskorea". Seuraava MOVIC järjestetään kahden vuoden kuluttua Münchenissä.

Lisätietoja: etunimi.sukunimi@tut.fi 


HUBO- (Humanoid Robot Reserch Centre) labran Albert Hubo -robotti tervehti vierailijoita.


Konferenssin juhlaillallisella pääsimme nauttimaan myös paikallista perinteisistä musiikki- ja tanssiesityksistä.