Tilaa lehti

Mainokset

Suomen Mittaus- ja Säätöteknillinen Yhdistys r.y.

Suomen robotiikkayhdistys r.y.

Automaatiopäivät 2023 toi alan yhteen

Automaatiopäivät 2023 järjestettiin pitkän tauon jälkeen Helsingissä 28. – 29.3. Tilaisuuteen osallistui noin 120 henkeä, 45 paperia hyväksyttiin ja esitettiin ja osallistujille oli tarjolla myös iltajuhla ohjelmineen.

Kirjoittaja:
Otto Aalto / Päätoimittaja
Kuvaaja:
Juho Kuva
Julkaistu:

Tapahtuman antia kiiteltiin vuolaasti osallistujien taholta. Erityistä kiitosta saivat järjestelyt, joissa Automaatioseuran Marko Vuorio ja Anu Randén-Siippainen sekä ohjelmatoimikunta olivat toimineet itseään säästämättä. Osallistujien mukaan tilaisuus oli juuri sopivan kokoinen – paikalla oli riittävästi porukkaa kunnon konferenssiin mutta sen verran vähän, että käytävältä oli helppo löytää juttuseuraa, kuten eräskin kävijä kommentoi. Aikataulu oli monen mielestä sopivan väljä, jättäen aikaa myös käytäväkeskusteluille, kun ihmiset pääsivät tapaamaan toisiaan pitkästä aikaa kasvokkain. Tilaisuuden tunnelmaa luonnehdittiin lämpimäksi ja ohjelmaa korkeatasoiseksi. Myös iltajuhlaa pidettiin hyvin onnistuneena.

Tilaisuudessa oli viisi näytteilleasettajaa: Wago, Fortinet, Vaisala, Prosys OPC ja Schneider Electric. Kävijät toivoivat tuleviin tilaisuuksiin vieläkin enemmän yrityksiä esittelemään itseään ja teknologioitaan.

”Tunnelma oli positiivinen, suorastaan iloinen. Tuntui että ihmiset olivat hyvällä mielellä liikkeellä. Osallistujia oli kelpo määrä, lopputulokseen voi olla tyytyväinen kaikin puolin”, Automaatioseuran puheenjohtaja Outi Rask sanoo.

”Automaatiopäivät ovat kokoaan suurempi tapahtuma alalla. Tapahtuma pyrkii kehittymään alan mukana ja tarjoamaan laadukasta ohjelmaa myös tulevaisuudessa. Se on ehdottomasti suurin verkostoitumistapahtuma ja kohtaamispaikka automaatioalan sisällä”, Rask jatkaa.

Tänä vuonna esitykset ja paperit olivat korkeatasoisia. Keskustelua syntyi sekä esitysten yhteydessä että niiden ulkopuolella. Esityksissä automaation kattoteemaa lähestyttiin monista eri näkökulmista, joka heijastelee hyvin automaation leviämistä yhä uusille toimialoille.

Tilaisuudessa palkittiin parhaat paperit. Parahaan teollisuuspaperin palkinnon lunasti Hans Aallon ‘Performance improvement by simple process control’. Parhaan tieteellisen paperin palkinnon puolestaan sai Kalevi Härkösen, Lea Hannolan, Jukka Lassilan ja Mika Luorasen ‘Assessment of the electric demand management potential of educational buildings’ mechanical ventilation systems’.

Iltajuhla järjestettiin hotelli Crowne Plaza Hesperian ravintolassa, josta oli hyvät näköalat Töölönlahdelle. Juhlien teema oli ”Automaatio ajan virrassa – Suomen Automaatioseura ry 70 vuotta”. Iltajuhlassa jaettiin palkintoja ja kunniamerkkejä. Automaatiopalkinnon 2023 voittaja on sähköinen kuormatraktorikonsepti PONSSE EV1 ja palkinnon pokkasivat työryhmän puolesta Kalle Einola Ponsse Oyj:ltä ja Mika Suonmaa Epec Oy:stä.

Iltajuhlassa jaettiin kultaiset ansiomerkit Esko Juusolle ja Arto Marttiselle. Hopeinen ansiomerkki annettiin Matti Sundqvistille, Tero Hietaselle ja Antti Walleniukselle. Kunniajäseniksi kutsuttiin Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela, Hans Aalto, Jari Anttila ja Kauko Leiviskä.

Automaatiopalkinnon 2023 sai Ponsse EV-1. Palkinnon vastaanottivat Mika Suonmaa ja Kalle Einola.
Kunniajäseniksi kutsuttiin (vasemmalta oikealle) Jari Anttila , Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela, Hans Aalto, ja Kauko Leiviskä (Ei kuvassa).
Vasemmalta oikealle: Tero Hietanen, Antti Wallenius ja Matti Sundqvist.

Sinua voisi kiinnostaa myös