Tilaa lehti

Haluatko kirjoittaa Automaatioväylään?

Kiitos kiinnostuksestasi kirjoittaa lehteemme. Automaatioväylä julkaisee kiinnostavia artikkeleita automaatioalan kaikilta sektoreilta. Kirjoitusohjeita noudattamalla helpotat sekä omaa että meidän työskentelyämme.

Otsikko houkuttelee
Laadi kirjoitukselle mahdollisimman mielenkiintoinen ja houkutteleva otsikko.

Ingressi
Lyhyt johdanto antaa lukijalle tiivistetyn tiedon artikkelin sisällöstä ja innostaa lukemaan koko jutun. Hyvässä ingressissä kaikki olennainen on tiivistetty 20-30 sanaan eli 2-3 virkkeeseen.

Leipäteksti
Normaali artikkelitekstin pituus on 2-4 liuskaa eli 4500 – 9000 merkkiä välilyönteineen. Käytä riittävästi väliotsikoita ja kappalejakoja. Älä kuitenkaan aloita tekstiä heti ingressin jälkeen väliotsikolla. Vältä ns. ranskalaisia viivoja ja eriarvoisia, toisilleen alistettuja alaotsikoita, lehtitekstissä nämä ovat tarpeettomia. Ilmaise väliotsikoissa lyhyesti, mitä seuraavissa kappaleissa kerrotaan. Unohda sellaiset väliotsikot kuin Yhteenveto, Tiivistelmä… Ajattele juttuasi lukijan kannalta. Laita esittämäsi asiat tärkeysjärjestykseen, mielenkiintoisimmat asiat ensimmäiseksi. Lehtijutun tarkoitus ei ole kertoa kaikkea, vaan parhaimmillaan luoda katsaus käsiteltävään asiaan. Lehden aiempia numeroita voit selata kotisuillamme www.automaatiovayla.fi.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa
Kerro asiaasi kuvilla. Kaaviot, taulukot ja kuvat ovat kaikki hyvää kuvitusta. Valokuvat mieluiten värillisinä, digitaalisessa muodossa. Valokuvan minimikoko on n. 1 megatavu. Kaaviot, piirokset yms. korkealaatuisina mieluiten alkuperäisinä tiedostoina. Tarpeeksi tarkka tiedosto on sellainen, joka voidaan suurentaa kokonaisen powerpoint-arkin kokoiseksi kuvan kärsimättä. Älkää lähettäkö kuvatiedostoja Office-paketin tekstinkäsittely- tai esitysgrafiikoihin upotettuina!

Älä liitä kuvia tekstitiedostoihin
Tallenna sähköisessä muodossa olevat grafiikat yms. omina tiedostoinaan JPG-, PNG-, EPS- tai TIF-muotoisina.

Kuvateksti selventää kuvien sisältöä
Kuvatekstit voit kirjoittaa erikseen artikkelin loppuun.

Materiaalin toimitus
Materiaali sähköpostilla muotoilemattomana word- tai muu yleisesti käytetyssä tallennusmuodossa ilman muotoilua. Merkitse tarvittaessa juttuun ohjeet esim. toivomistasi lihavoinneista ym. korostuskeinoista samoin kuin ehdottamasi kuvien sijoituspaikat.

Älä yritä mallitaittoa eli tekstin ja kuvien yhdistämistä ja muotoilua! Teksti ja kuvat kulkevat eri reittejä kirjapainossa, joten teet itse turhaa työtä ja teetät sitä meilläkin.

Kirjoittaja vastaa tekstinsä oikeinkirjoituksesta ja sisällöstä
Oikolue oma tekstisi ennen lähettämistä. Automaatioväylän toimitus tietenkin stilisoi ja muokkaa lähettämääsi tekstiä, joten yksikään juttu ei mene toimituksen ohi kirjapainoon.

Kirjoittajan tiedot
Liitä käsikirjoitukseen mukaan valokuvasi julkaistavaksi artikkelin yhteydessä. Lisäksi tulee kirjoittajan nimi ja työ-/toimipaikka malliin Tero Tekstaaja, Yritys Oy. Liitä mukaan myös sähköpostiosoitteesi sekä yrityksesi/organisaatiosi www-sivujen osoite.

Lähetysosoite ja lisätiedot
Päätoimittaja
Automaatioväylä-lehti
Asemapäällikönkatu 12 B
00520 HELSINKI
FINLAND

Automaatioväylä

Automaatioväylä

  • Asiaa vuodesta 1987
  • Automaatioväylä toimii automaatioalan ammattilehtenä, jota luetaan ja säilytetään
  • Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa

Mainokset

Suomen Mittaus- ja Säätöteknillinen Yhdistys r.y.

Suomen robotiikkayhdistys r.y.