Tilaa lehti

Mainokset

productronica

Hannover Messe 2016

Hannoverin messut alkoivat jo sunnuntaina 24. päivä toukokuuta kun presidentti Obama ja liittokansleri Merkel avasivat messut. Obaman vierailu oli suuri kunnianosoitus Hannoverin messuille ja sen järjestäjille ja myös osoitus messujen globaalista merkityksestä. Osansa Yhdysvaltain presidentin läsnäololle oli varmasti myös sillä, että USA oli messujen tämänvuotinen kumppanimaa. Automaatioväylä vieraili messuilla 28.–29.4. Rittalin ja Phoenix Contactin vieraana.

Kuten kaikki paikan päällä käyneet voivat todistaa, ovat Hannoverin messut valtava tapahtuma. Kun Helsingin messukeskuksen kokoisia näyttelyhalleja on yli parikymmentä, on myös näytteilleasettajien ja tavaroiden määrä huima.Viimevuotiseen tapaan teollisuus 4. 0 oli merkittävä teema myös tänä vuonna. Tänä vuonna aiheeseen liittyvä hype oli kuitenkin onneksi vähentynyt. Verkottumisen mahdollistavat tekniset ratkaisut alkavat olla jo arkipäivää useimmissa uusissa laitteissa. Selkeästi messuilla esille noussut kehityskulku teollisuusautomaatiossa oli digitaalinen tehdas, eli teollisuuden koko arvoketjun verkottuminen alkutuotannosta loppukäyttäjään ja tämän datan hyödyntäminen. Toteutusten sijaan uuden teollisuuden pohdinta oli siirtynyt uusien

tuotteiden ja palveluiden miettimiseen eli kaupallistaseen puhtaan teknologian sijaan.

Tänä vuonna Hannoverin messut houkuttelivat yli 190 000 vierailijaa joka on 15 000 kävijää enemmän kuin 2014. Paikka messuilla on selkeä saksalainen ilme, ovat ne silti Euroopan ja ehkä koko maailman tärkeimmät teknologia-alan messut. Messuilla kävi tänäkin vuonna yli 50 000 ulkomaista vierailijaa. Messuilla valitsi varsin toimelias ja optimistinen ilmapiiri. Messuilla oli esillä useita eri teemoja ja yksinäistä oli uusiutuvan energian käyttö ja varastointi. Yksin tämän teeman ilmentyminä oli erilaisten vetykonseptien ja tekniikoiden esittely, jolle oli annettu puolen hallin verran tilaa.