Tilaa lehti

Mainokset

productronica

Vaasa esitteli energiaklusteriaan

Vaasa Energy Week järjestettiin maaliskuussa. Tapahtuma koostui seminaarista ja näyttelyistä sekä vierailuista paikallisissa yrityksissä.

Energiaviikko-tapahtuma on paitsi pienimuotoiset messut myös tärkeää verkostoitumistapahtuma teknologiateollisudelle. Myös Vaasassa toimivat oppilaitokset ovat Energy Weekissä kiinteästi mukana. Vaasan seudulle on keskittynyt merkittä joukko korkean teknologian yrityksiä muun muassa energia-alalta.Seudun yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kohoaa 44 miljardiin euroon.

Tutustuimme varsinaisen näyttelyn lisäksi myös paikallisiin yrityksiin, kuten WE-Tech Solutions, Uwira, VAcon,

Arcteq, There ja The Switch. Paikan päällä vierailtiin VEOlla, Wärtsilällä ja ABB:llä, joka tuttavallisemmin Römppänä

tunnetaan. Energy Weekin yleisohjelma koostui noin kymmenestä erillistä tapahtumasta ja seminaarista, joiden

aiheina olivat muun muassa energiatuoteknologiateollisutanto, ympäristöystävällisyys, tuuli- ja aurinkovoima, kaasu sekä energiatehokkuus.

Vaasan tapaisessa tapahtumassa paikallinen teollisuus pääsee näin hyvin esille ja paikalle kokoontuu suuri joukko eri alojen ihmisiä verkostoitumaan. Kaiken tarkoituksena on tietenkin saada aikaan Suomen kasvua ja nostaa työllisyyttä. Vientiteollisuudella, jota Vaasan seudulla on runsaasti, on avainasemassa tässä tavoitteessa.Vaasalle profiilin nosto on myös hyvin tärkeä, sillä hallituksen kaavailut korkeakoulujärjestelmän remontista uhkaavat myös Vaasan tapaista pienempiä

paikkakuntia.