Tilaa lehti

Mainokset

productronica

Verkostoitumisen riemua SMSY:n kesäpäivillä

SMSY:n Kesäpäivät järjestettiin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Yyterin virkistyshotellissa ja sen ympäristössä. Ohjelmassa oli iloista yhdessäoloa ja mielenkiintoisia aktiviteetteja jokaisen makuun. Lisäksi juhlistettiin yhdistyksen pitkää taivalta juhlaillallisen merkeissä. Mukana oli 140 SMSY:n ja SAS:n jäsentä perheineen.

Julkaistu:

Elokuun kelit hellivät tämän vuoden SMSY:n kesäpäivien osallistujia. Kaikkiaan 140 iloista automaatioalan asiantuntijaa perheineen kokoontuivat 4.-6.8.2023 Porin Yyterin hietikoille tapaamaan tuttuja, verkostoitumaan uusien tuttujen kanssa sekä viettämään mukavaa aikaa. Päiviin mahtui paljon naurua ja iloista tekemistä.

Kesäpäivät ovat SMSY:n ohjelmassa olleet jo pitkään. Nyt järjestetty tapahtuma oli järjestyksessään 39. kesätapahtuma. Hiljalleen tapahtumasta on muodostumassa laajempi, koko automaatioyhteisön yhteinen tapahtuma. Vuosittain mukana on ollut enenevissä määrin myös Suomen automaatioseuran jäseniä. Tänä vuonna SAS:laisia oli matkalla mukana jälleen ennätysmäärä.

Puitteet houkuttelivat ulkoilemaan ja kilvoittelemaan

Yyterin virkistyshotelli kylpylöineen ja hiekkarantoineen tarjosi erinomaiset puitteet rentoutumiseen. Saavuimme puolisoni kanssa omatoimisesti hotellille perjantaina alkuillasta ja ensimmäisenä me sisämaan elävät suuntasimme liottamaan varpaita mereen ja kuuntelemaan meren ääntä. Maittavan illallisen ja hyvien yöunien jälkeen olimme täysin valmiita lauantain aktiviteetteihin.

Monipuolinen olikin tämän tapahtuman ohjelma. Aktiviteettia valitessani tuli suorastaan runsauden pula, kun en olisi osannut päättää, mihin osallistuisin. Vain yksi oli mahdollista valita, joten valinta piti tehdä huolella. Oli järjestetty kiipeilyä Seikkailupuisto Huikeeseen, FatBike-pyöräilyä Yyterin metsissä ja hiekkarannalla, teollisuusvierailua sekä Amazing Yyteri Race-
kisailua virkistyshotellin lähistöllä. Tietenkin päivien lomassa ratkottiin myös vuoden 2023 SMSY:n Golf-mestaruudet.

Päädyin lopulta valitsemaan itse Amazing Yyteri Racen ja puolisoni pääsi kokeilemaan FatBikea. Mukavaa oli molemmissa aktiviteeteissa. Amazing Racessa pääsin tutustumaan erääseen itselleni ennestään tuntemattomaan perheeseen. Oli mukava rakentaa heidän kanssaan hiekkalinnaa ja ratkoa erilaisia – melko visaisiakin – tehtäviä. Kiitos vaan vielä kerran kisaseurasta Ahon perheelle sekä toisen osallistujajoukkueen kisailijoille.

Iltajuhlassa hyvää ruokaa ja kunnianosoituksia

Aktiviteettirikkaan päivän ja pienten päiväunien jälkeen kokoonnuttiin porukalla nauttimaan maittavasta juhlaillallisesta. Porin viralliset terveiset kuultiin kaupunginjohtaja Lauri Innalta, joka kertoi meille Porin suunnitelmista ja alueen teollisuudesta. PSA:n terveiset lausui puheenjohtaja Juha Sillanpää. SAS:n puheenjohtaja Outi Rask (allekirjoittanut) kertoi SAS:n terveiset ja Kalevi Virtanen SMSY:n terveiset.

Puheiden jälkeen jaettiin huomionosoituksia. SMSY:n uudet kunniajäsenet Risto Rissanen, Matti Rantala ja Kalevi Virtanen vastaanottivat kunniajäsenyyden symbolin eli standaarin numeroidulla laatalla toiminnastaan yhdistyksessä. Minulle suotiin kunnia luovuttaa nämä palkinnot.

Illallisen jälkeen järjestetyt arpajaiset olivat jännittävät ja vaikka palkintoja ei meidän perheeseen tullutkaan, jännitystä kuitenkin saatiin roppakaupalla eriväristen arpalappujen lukemia tutkiessa ja pöytäseurueen palkintoja ihailtaessa. Innokkaiden tanssijoiden kengät laittoi myöhemmin liikkeelle Päivi Tuomi ja Petri Forsman tanssimusiikillaan. Myös SMSY:n Golf-mestarit 2023 palkittiin. Mukava päivä kääntyi elokuun tummenevaksi yöksi nuotiomakkaran sekä asianmukaisten nuotiolaulujen ja kitaramusiikin merkeissä.

SMSY:n ja SAS:n kaltaiset ammatilliset yhdistykset, kuten kaikki muutkin seurat ja yhdistykset, elävät tällä hetkellä muutosten aikaa. Jatkuva tasapainoilu työelämän ja yksityiselämän ajankäytön välillä on tämänkaltaisille seuroille haastavaa. Tällaisten yhdistysten pitää pystyä tarjoamaan paitsi ammatillista myös hieman vähemmän ammatillista ohjelmaa, johon voi osallistua oman perheensä kanssa. Toivon näiden kesäpäivien jatkavan eloaan myös tulevaisuudessa, sillä uskon tällaiselle toiminnalle olevan kysyntää myös jatkossa.

Isot kiitokset näiden Kesäpäivien 2023 järjestäjille Porin Seudun Automaatioseura ry:lle (PSA).