Tilaa lehti

Mainokset

Suomen Automaatioseura r.y.

Suomen Mittaus- ja Säätöteknillinen Yhdistys r.y.

Suomen robotiikkayhdistys r.y.

Kasvuyritykset tulevaisuuden rakentajina

Automaatioalan keskeinen asema teollisuuden ja palveluiden tehokkuuden nostamisessa tuo mukanaan ainutlaatuisia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia kestävän kehityksen tiellä. Tässä yhteydessä kasvuyritysten rooli on korvaamaton.

Kirjoittaja:
Tiina Lemmetyinen
Julkaistu:

Automaatioalalla, jossa teknologia kehittyy vauhdilla, suuryritykset kohtaavat usein haasteita juuri uusien innovaatioiden nopeassa integroinnissa ja skaalaamisessa. Kasvuyritykset tarjoavat tuoretta näkökulmaa ja ketteriä ratkaisuja, jotka voivat auttaa suuryrityksiä pysymään eturintamassa sekä teknologisesti että kestävän kehityksen osalta. Yhteistyö kasvuyritysten kanssa on kriittistä suuryritysten pitkäaikaiselle menestykselle.

Innovestor PALO alustana yhteistyölle

Innovestor PALO -kiihdytysohjelma on suunniteltu edistämään kestävän kehityksen innovaatioita, tarjoamalla kasvuyrityksille pääoman lisäksi asiantuntemusta, mentorointia ja arvokkaita kontakteja suuryritysten kanssa. Myös Automaatiosäätiö haluaa tukea alkuvaiheen yritysten toimintaa, ja olla mahdollistamassa alan uusien menestystarinoiden syntyä. Säätiön yhteistyö vuoden 2023 PALO-ohjelman kanssa rakentui näiden molempia yhdistävien tavoitteiden ympärille.

Automaatioseuran tavoite on olla aktiivinen toimija, ja lisätä säätiön ja seuran roolia uuden liiketoiminnan, innovaatioiden ja kasvuyritysyhteistyön mahdollistajana. PALO-ohjelma edistää tätä tavoitetta, hyödyntäen Automaatiosäätiön tärkeää panosta ja Automaatioseuran verkostoja osaamispääoman kehittämiseksi nuorille yrityksille.

Make a BIM kuvassa vasemmalta oikealle: Jami Valorinta, CAIO, Leo Salomaa, CEO, Ville-Matti Tanninen, CTO, Abigail Voigt, Business Developer ja Kaspar Abella, Architect.

Uuden sukupolven rakennusinformaatiomallintaminen

Make a BIM, yksi PALO 2023 osallistujista, edustaa automaatioalan innovaatioiden kärkeä. Yrityksen tarjoamat ratkaisut vastaavat nykypäivän yhteiskunnallisiin haasteisiin tehostamalla rakennusprosesseja, parantamalla energiatehokkuutta ja edistämällä kiertotaloutta.

Make a BIM kehittää ohjelmistoa, joka automaattisesti muuntaa rasteroituja piirustuksia rakennuksen tietomalleiksi (BIM). Yritys käyttää koneoppimista ja tekoälyä moninaisten suunnittelutyylien ja piirustusstandardien käsittelyyn. Innovaatio vastaa suoraan Euroopan tehottomien rakennusten kunnostamisen tarpeeseen tarjoamalla välttämättömät tiedot BIM-mallien kautta ja tekee vanhoista piirustuksista uusien BIM-mallien luomisen sujuvammaksi.

PALO-ohjelman kautta Make a BIM sai merkittävää nostetta kasvuunsa, mukaan lukien arvokkaita suuryrityskontakteja Automaatioseuran jäsenistä, kuten Sweco ja VTT.

”Erityisen arvokkaaksi osoittautui yhteys Automaatioseuran rakennusautomaatiojaosto Building Automation Forum in Finland (BAFF) suuntaan,” korostaa Make a BIM:n toimitusjohtaja Leo Salomaa.

Kasvuyritysten ja suuryritysten välinen symbioosi on keskeistä automaatioalan dynaamisen kehityksen ja kestävien innovaatioiden edistämisessä, vahvistaen molempien toimijoiden asemaa tulevaisuuden markkinoilla. Innovestor PALO -ohjelman kaltaiset aloitteet ja Automaatiosäätiön tuki ovat merkittäviä tekijöitä tässä yhtälössä.

Sinua voisi kiinnostaa myös